Olin perjantaina 3.3.17 työpaikkahaastattelussa, ensimmäisessä blogistina. En tuonut asemaani esille kuitenkaan. Haastattelu meni mielestäni hyvin. Olin harjoitellut tilanteita ja keräsin nyt tietoja muisitiin myöhempää käyttöä varten. Hyviä vinkkejä on miettiä etukäteen valmiiksi kolme adjektiiviä jolla kuvaisit itseäsi,  omat hyvät ja huonot puolet ja miten siedät stressiä. Vaikka en paikkaa saisikaan,sain kuitenkin lisää kokemusta ja lisäsin hyvää itsetuntoa jolla voin parrantaa askeleitani seuraavalle uralle.

Työnantaja oli myös panostanut haastatteluun. Paikalla oli engineering osaston vetäjä ja oma tuleva tiimiesimies henkilöstöpäällikön kanssa. Tarjolla oli kahvia ja keksejä. Mielestäni tarjoilu kertoo paljon työnantajasta. Jos on suuri rekrykierros menossa saatetaan tarjota pelkkää vettä. Tällä kertaa oli kupit katettu ja tarjoilu hyvin esillä. Haastateltaviin haluttiin panostaa ja näin annettiin hyvä työnantajakuva. Valmistatuminen kannatti. En jäätynyt kertaakaan ja sain myös harjoteltuihin kysymyksiin vastaukset. Minulla oli mukana vihko ja kynä johon keräsin tietoa ja jossa oli valmiiksi kysymyksiä. Huomasin haastattelijoiden arvostavan tapaani toimia.

Paikka jota hain vastasi kokemustani ja olen vastaavanlaisissa tehtävissä toiminut usean vuoden ajan. Olen kuitenkin tietoisesti pyrkinyt pois vanhoista hommista joten tämä olisi askel taaksepäin. Haastattelijat huomasivat tämän pelkästään CV:tä vilkaisemalla. Kerroin rehellisesti olevani etsimässä myöhemmin talon sisältä muista hommia ja tämä paikka olisi ns. ponnahduslauta toisiin hommiin. En huomannut että tämä olisi aiheuttanut ongelmia. Päinvastoin. Olen aina tuonut esille haluni kouluttuatua ja kehittyä. On olemassa työnantajia joilla asenne on toisenlainen. Kouluttautumista ja kehittymistä ei suosita ja asenne jo haastattelussa on että tästä hommasta myös jäät pois kun aika tulee.

Ensiviikolla kuulen miten kävi. Jos en tule valituksi sain kuitenkin lisää arvokasta kokemusta seuraavia haastatteluita varten. Jos työnantaja painottaa nyt vahvuuksiani voin hyvinkin tulla valituksi. Näitä ovat kokemuksen lisäksi laaja-alainen kokemus jota  voidaan hyödyntää koko organisaatiossa. Jos he halauavat henkilön kapealla mutta syvällä kokemuksella ja henkilö myös jää tehtävään, en ehkä tule valituksi.

Ensiviikolla onkin paljon tehtävää työnhakuun liittyen. Soittelen yhden yöpaikan perään josta näin ilmoituksen LinkedInissä. Lisäksi minulla on soittoaika toiseen tehtävään entiselle työnantajalle josta oltiin yhteyksissä. Aion myös kirjoitaa blogin ns. kevytyrittäjyydestä tänne koska tuntipalkatun konsultin paikkaakin on tarjottu. Mutta siihen aion ensin perehtyä paremmin. Aihe on mielenkiintoinen ja mahdollisesti vastaavien tehtävien tarjoaminen tulee vielä jatkossa  lisääntymään.

Minulla on myös viimeiset tapaamiset työnhakualmentajan kanssa. Kun tulin irtisanotuksi sain käyttööni työnhakuvalmennuksen joka on auttanut mm.cv.n päivittämisessä ja hakemusten parantamisessa. Tekemistä on siis paljin ja aion myös raportoida edistymisestä, Blogin ulkoausa pitää parannella ja kirjoituksia tulee vielä paljon lisää.